Spike & Co.

Alla inlägg den 18 juli 2009

Av Marie - 18 juli 2009 02:12

Vad har vi då hittat på nästan en vecka på landet? Det var vår första bilresa sedan vi flyttade till vår nya familj så det var inte utan att vi undrade vad som var på gång.


 Marsvin på väg


Första dagen var det så regnigt att vi mest inte gjorde någonting. Vi fick i lugn och ro vänja oss vid vår nygamla bur som står i friggeboden där familjen sover. Det är egentligen meningen att vår bur skall stå i hörnet där sängen med det gröna överkastet står, men första veckan i augusti kommer matte och vi åka dit med två extra barn så då behöver de en extra sängplats. De tar så stor plats de där människorna! Som tröst för den inklämda placeringen fick vi lite extra godis i form av vattenmelon som vi fullkomligt ääälskar!!! :-)


 Nygammal bur


Dagen efter så fick vi åka bil igen! Den här gången bar det av mot Växjö där vi fick träffa ett antal snygga tjejer och stiliga killar, men det har ni redan läst om i förgående blogginlägg.

Väl tillbaka i Halland igen så byggde stormatte och barnen ihop en beteshage åt oss av åtta kompostgaller. De placerade ut lite av vår golvinredning i hagen och sedan ställde de ner transportburen där vi väntade. Det luktade jättegott av gräs men det var allt lite läskigt med allt det nya. Bäst att inte luta sig ut för långt i början!


 Mumsigt!


Vi var inte ute så länge första gången. Nästa gång fick vi komma ner i hagen utan transportburen och då parkerade vi oss i det trygga Pågenhuset. Där inne fanns det massor av gott gräs :-) Sedan ställde de ner en skål med lunchmorot. Då var vi faktiskt tvungna att ta oss ur huset!


 Dumle tar sig en försiktig smakbit


Efter första utflykten från Pågenhuset blev vi lite modigare och började utforska lite andra delar av hagen. Eller ja, Dumle i alla fall. Kola var som vanligt mest upptagen med att käka!


 Utforskning pågår


 Stiligast!


Det var inte bara vi som betade där på landet. Grannen har ett slags stora betare som människorna till och med sitter på! Tur att de inte försöker det med oss!!! :-S


 Storbetare i dimman


Det var roligt att vara ute i sol och bris och äta gott gräs och känna alla nya dofter, men oj vad glada vi blev när vi fick komma hem till Göteborg igen! Dumle rusade runt, runt av igenkänningslycka när vi landade i vår gamla hemmabur med alla välbekanta dofter. :-)


 Ser ni oss i skuggan?

Presentation

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards