Spike & Co.

Alla inlägg under oktober 2010

Av Marie - 23 oktober 2010 10:21

Ja, det är väl inte så stor skillnad från igår när dörren stod öppen egentligen. Jag har inte sett Cayenne utanför buren sedan jag stoppade in lite mysiga hus. :-)


Här får ni se lite foton:


Den renstädade och nypåfyllda höbingen är populär (det är en liten Cayenne strax till höger om Kola)  


Sen råkade jag skrämma Cayenne som skrämde Kola...  


...fast det bär av mot höbingen ganska så direkt igen  


  

  

Mys  



-------------------------------------------------------------------------------------------------


Glömde ju skriva vad de vägde idag:

Kola 1118 g

Cayenne 608 g  

Av Marie - 22 oktober 2010 22:37

När jag kom hem från jobbet idag så plockade jag in lite hus och så i buren och Cayenne har inte lämnat buren sedan dess. Det känns bra inför i morgon. Däremot så skall jag möblera om. Varken Kola eller Cayenne har använt carporten, så den tar bara upp onödigt utrymme som det är nu. Utan den så kan vi få lite mer svängrum i mitten av buren.


Det som är så oväntat är att Kola har blivit pussig! Den enda gång A och jag kan minnas att Kola pussats är en gång i december när vi hade lördagsmys i soffan. Då fick jag det till och med på bild. (http://dumlekola.bloggagratis.se/2009/12/19/2310694-lordagsmys-i-soffan/)


Fast ni skall inte tro att han pussas hej vilt utan urskiljning. Nä, lillmatte skall det vara. Om jag sticker fram ett finger direkt efter han pussat A och vill få lite kärlek så nyper han mig bara, för att genast pussas igen när A sticker fram sitt. Orättvist!!!

Av Marie - 22 oktober 2010 09:45

Det känns lite nervigt att jag just när det börjar bli lite turbulent mellan killarna kommer vara tvungen att stänga in dem i buren.


Jag har fram tills nu haft väldigt sparsamt möblerat i själva buren för att locka dem att utnyttja hela utrymmet i köket. Jag tänkte göra tvärt om i eftermiddag och sätta in en massa trevliga hus och skrymslen i buren och bara ha minimalt med hus och grejer ute på golvet. Då får jag kanske dem att självmant söka sig in där innan kalaset i morgon.


Som det är nu så flyr Cayenne ur höbingen när vi kommer in i köket om han befinner sig där, fast i en dag eller två så har han några av gångerna stannat kvar i buren istället för att fly ut på golvet. Om det finns gömslen i buren så nöjer han sig kanske med att gömma sig där. Jag får väl ta och "provskrämma" honom! ;-)


-------------------------------------------------------------------------------------------------


Ja, just det! Jag glömde ju berätta att vi upptäckte att Cayenne har ett ljust och ett mörkt öga igår. Båda ögonen har svarta pupiller, men på hans vita ansiktshalva så är själva irisen dovt gråblå! (På svarta ögon ser man inte skillnad på pupill och iris.)


Jag vet att det funnits en diskussion på Marsvinsnätet om blå ögon och nu har jag sett det själv. Läckert! :-)

Av Marie - 21 oktober 2010 22:47

Det känns som om vi kommit in i en ny fas här hemma. Cayenne börjar inse att vi nog inte är lika farliga som han trodde från början. Han är fortfarande väldigt lättskrämd, men han flyr inte lika långt utan stannar då och då upp en bit bort för att någon gång försiktigt ta upp det han höll på med. Jag har sett honom dricka ur vattenflaskorna ett par gånger och om vi sitter riktigt stilla så vågar han ytterst vaksamt ta godbitar ur handen på oss. Idag såg jag faktiskt honom sitta i ett kartonghus och sluta ögonen en stund, trots att jag fanns inom synhåll.


Även Kola har fått smaka på Cayennes ökade självförtroende. Igår såg jag dem tjafsa lite över en morotsbit som Cayenne var ute efter när Kola tydligen ansåg att han gjort anspråk på densamma. Idag satt Kola demonstrativt strax innanför öppningen till hölådan så Cayenne snällt fick sitta på utsidan och hålla tillgodo med de strån han nådde därifrån. Så satt Dumle och Kola allt som oftast. Men Cayenne lät det inte stanna där. När Kola betat sig en liten bit framåt så att det blev utrymme för Cayenne att klämma sig förbi bakom så slank han in och placerade sig tjattrandes strax framför huvudet på Kola. Kola utmanade genom att höja på huvudet men Cayenne backade inte undan utan utmanade tillbaka. Det hela slutade med att Kola snopet hoppade ur höbingen.


Jag blev lite oroad, men det slumpade sig som så att jag hade Irene i telefon när det hela hände så hon fick direktreferering under tiden. Enligt henne så behöver detta inte betyda att det håller på att braka ihop dem emellan utan det är kanske bara så att de håller på att arbeta fram hur de skall förhålla sig till varandra.


Som sagt, det är verkligen spännande att få vara med på den här resan!


Fortsätt hålla tummarna är ni snälla...



Av Marie - 19 oktober 2010 18:20

Strutsmetoden ;-)  


  

Av Marie - 19 oktober 2010 14:27

"Jag mår bra nu" säger Kola...  

Av Marie - 19 oktober 2010 13:52

  

  

  

Av Marie - 19 oktober 2010 09:05

Nu så är ordningen återställd. Det känns mer än lovligt bra att ha små marsvin i köket igen! :-)


Efter att jag ställt iordning allt så tog jag en grabb i var näve och släppte ner dem i hölådan i buren. Kola börjar genast tugga och när den stela Cayenne hör det så slappnar han av och sätter igång att äta han också.


Efter en liten stund så börjar Kola undersöka buren och Cayenne som inte vill bli lämnad ensam i det okända tassar efter. Jag har medvetet möblerat lite sparsamt för att locka ut dem på köksgolvet där jag "strösslat" med små gurkbitar.


Det tar inte lång stund innan de undersökt hela ytan. Efter första rundan gemensamt så fortsätter Cayenne undersöka på egen hand. Han är lättskrämd, men då rakt ingen fegis! :-)


Den här känner jag igen från det förra stället  

  

Gurka  

Oj, här blev det stopp  

Vad hittade du?  

Kola tar ledningen  

  

  

Tillsammans <3  

  

Vy från hallen

Tjejmiddagen igår avlöpte väl. Jag fick lite ont om tid så jag fick skippa de italienska gräddkyssarna till kaffet och tog till den kära gamla nödlösningen Noblesse istället. De är verkligen inte dumma!

Här kommer lite bilder på det vi åt:

Chilikryddad ärtpuré med räkor    

Viltlax serverad med potatis och stekt svamp (glömde fota innan vi tagit för oss)    

Cassataglass    

Riktigt god utan att vara för söt

Jag fick förstås visat upp nytillskottet i familjen för tjejerna som var rörande överens om att han var riktigt söt. Han fick till och med godkänt av kompisen A vad det gäller mjuk päls, ett område där varken Dumle eller Kola fick godkänt. ;-)  

Presentation

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13 14 15 16
17
18 19
20
21 22 23 24
25
26 27
28
29 30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards